Veel mensen kunnen zich vandaag de dag geen leven zonder aanhangwagen meer inbeelden. Voor het transport van zware en grote stukken is zo’n aanhangwagen namelijk bijzonder handig.

Het gebruik van je aanhangwagen kan je trouwens nog verder vergemakkelijken door een aantal handige accessoires aan te schaffen. Wij zetten voor jou de verschillende accessoires voor aanhangwagens op een rij.

Accessoires voor je aanhangwagen

1. Oprijplaten

Je kan een aanhangwagen gebruiken om andere voertuigen te vervoeren, zoals een scooter of een grasmaaier. Zulke zware voertuigen laden, is echter niet zo vanzelfsprekend.

Oprijplaten bieden dé oplossing: je rijdt je voertuig eenvoudigweg de aanhangwagen in. In ons gamma vind je oprijplaten uit aluminium en uit staal. Houd zeker rekening met het gewicht en de wielbasis van de machine die je vervoert. Afhankelijk daarvan kan je de gepaste oprijplaten kiezen.

Let op! Gebruik oprijplaten altijd veilig, om eventuele ongelukken te voorkomen.

2. Neuswiel

Om het verplaatsen van je aanhangwagen te vergemakkelijken, schaf je het best ook een neuswiel aan. Dit is geen verplicht onderdeel van een aanhangwagen, maar wel praktisch. Een aanhangwagen kan namelijk heel zwaar worden, wat het moeilijk maakt hem af te koppelen en in beweging te krijgen. Met een neuswiel wordt de aanhangwagen een stuk lichter om te duwen. Bovendien is het ook heel veilig.

Je hebt de keuze tussen een neuswiel met losse klem, of een neuswiel dat automatisch opklapbaar is. Wil je meer informatie over het juiste neuswiel voor jouw aanhangwagen? Neem dan contact op met ons!

3. Verlichting

Net zoals bij een auto, moet ook bij een aanhangwagen de verlichting in orde zijn. Alle soorten aanhangwagens – groot of klein – moeten beschikken over achterlichten, breedtelichten, markeringslichten en nummerplaatverlichting.

Vermeir beschikt over een ruim gamma wat betreft verlichting voor je aanhangwagen. Je kan de verschillende onderdelen los van elkaar aanschaffen of in een volledige set.

4. Bagagezeil of -net

Naast gesloten aanhangwagens, gebruiken mensen ook vaak open aanhangwagens. Sinds 2017 is het bij wet verplicht om een zeil of net te spannen over een open aanhangwagen. Om jezelf een boete te besparen, schaf je er dus maar beter een aan.

Dat is meteen ook een stuk veiliger. Met een zeil of net voorkom je dat spullen zomaar van je aanhangwagen vallen.

5. Goede koppeling

Voor je er met de aanhangwagen op uit trekt, is het belangrijk dat je even aandachtig de koppeling bekijkt. Als je niet zeker bent van de kwaliteit, overweeg je het best de aanschaf van een nieuwe. Door de koppeling regelmatig te controleren, voorkom je onveilige situaties.

6. Disselslot

Blijft je aanhangwagen ‘s nachts of overdag gekoppeld aan je auto? Dan moet je zeker opletten dat die niet gestolen wordt. Dat gebeurt namelijk steeds vaker. De aanhangwagen wordt dan eenvoudig losgekoppeld en weer aan een andere wagen vastgemaakt.

Een disselslot kan helpen om diefstal te voorkomen. Zo kan je de aanhangwagen alleen loskoppelen met behulp van een sleutel. Bovendien is bij veel verzekeringsmaatschappijen een goedgekeurd disselslot een belangrijke voorwaarde. Staat je aanhangwagen vaak op straat gekoppeld aan je auto, dan is een disselslot met andere woorden een must.

7. Gereedschapskoffer

Heb je veel gereedschap en losse spullen bij, maar weet je niet goed waar je dit alles moet opbergen? Dan is een gereedschapskoffer zeker een goed idee. Zo’n koffer is sterk en compact, zodat je steeds je gereedschap bij de hand hebt. De koffer wordt eenvoudig op de dissel gemonteerd, zodat die geen extra plaats inneemt in de aanhangwagen zelf.

8. Trekhaak

Zonder trekhaak kom je uiteraard niet ver met je aanhangwagen. Beschikt jouw auto niet over een trekhaak? Geen nood! Een trekhaak is zo geplaatst. Vermeir is al jaren gespecialiseerd in het plaatsen en monteren van vaste, afneembare en onzichtbare trekhaken. De keuze van je trekhaak ligt volledig bij jou!

Kijk trouwens zeker af en toe de kogel van je trekhaak na. Na verloop van tijd kan die al eens slijtage vertonen. Dit is net zo gevaarlijk als een slechte koppeling, waardoor de aanhangwagen tijdens het rijden plots kan wegschieten. Wees het probleem voor, en onderhoud je aanhangwagen steeds goed.Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in één van onze producten? Twijfel niet en neem contact op met ons, wij helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS


Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir