Onze autotrailers

Heeft u een garagebedrijf?

Bent u dagelijks bezig met auto’s?

Heeft u een passie voor oldtimers en wilt u deze af en toe vervoeren?

Neemt u graag een kleine auto mee op vakantie met de motorhome?

Dan bent u bij Vermeir aanhangwagens aan het juiste adres voor de aankoop van een autotrailer.

Wat is een autotrailer

Een autotrailer is een aanhangwagen die gebruikt wordt voor het vervoeren van auto’s of andere voertuigen. De meest voorkomende uitvoering van een autotrailer is de dubbelasser, maar de autotrailer is ook verkrijgbaar in enkelas uitvoering.

De afmetingen van een autotransporter zijn speciaal ontworpen voor het vervoeren van auto’s en ook het laadvermogen van deze is afgestemd op autotransport. Uiteraard kunt u met een autotrailer ook andere, kleinere voertuigen vervoeren.

Modellen autotrailer

Een autotrailer is oorspronkelijk een platte aanhangwagen zonder borden, randen of reling. Wij verkopen echter ook versies waarop dit wel gemonteerd staat. Door het aanbrengen van zijborden ziet de aanhangwagen er niet meer direct uit als een autotransporter en kunnen er ook andere zaken, zoals zand en dergelijke, mee vervoerd worden. Deze aanhangwagens worden dan geen autotrailers meer genoemd, maar multitransporters.

Onze autotrailers beschikken over voldoende stabiliteit om uw voertuig eenvoudig te kunnen laden en lossen. De oprijhoek is hierbij van zeer groot belang. Hoe kleiner de oprijhoek, hoe gemakkelijker het wordt om ook verlaagde modellen van auto’s te kunnen transporteren.

De goedkoopste versies van autotransporters zijn meestal uitgerust met losse oprijplaten en deze kunnen bijna altijd onder de vloer van de autotrailer opgeborgen worden in geïntegreerde rijplaathouders. Om het laden en lossen te vergemakkelijken hebben we ook autotrailers die volledig hydraulisch kunnen kantelen. Bij deze autotrailers kunt u zonder oprijplaten rechtstreeks op de gekantelde laadvloer rijden.

Autotrailer accessoires

Al onze autotrailers zijn standaard uitgerust met een handlier en een zwaar opklapbaar neuswiel. Daarnaast zijn er nog verschillende andere opties beschikbaar:

  • Wielstoppen die uw auto muurvast zetten
  • Opzetborden
  • Anti-slip vloer
  • Bindogen
  • Kantelbaar

Onderhoud van uw autotrailer

Wij raden aan een jaarlijks onderhoud van uw autotrailer te voorzien. Zo voorkomt u grote kosten en/of schade en vermijdt u zo veel mogelijk onveilige situaties in het verkeer. Een onderhoudsbeurt voor uw autotrailer gebeurt in onze eigen werkruimte waar we een speciale remmentestbank voor aanhangwagens hebben.

Voor de perfect uitgeruste autotrailer bent u bij Vermeir aan het juiste adres. Wij verkopen autotrailers van de merken Anssems ,Brain James en  Saris.

Wenst u nu per mail of telefonisch al de nodige informatie? Contacteer ons dan!