Bij het kopen van een paardentrailer denk je waarschijnlijk aan één belangrijke optie: koop ik een trailer voor twee paarden, of slechts voor één? Maar er is nog een heel aanbod aan extra opties dat het gebruik van de paardentrailer, zowel voor jou als je paard, extra comfortabel en gemakkelijk maakt. Sommige opties verlengen ook nog eens de levensduur van je trailer. We zetten ze even voor je op een rij. 

Verluchting

Gebruik je de paardentrailer om naar wedstrijden te gaan? Denk er dan over na dat je paard na de wedstrijd nog moet afkoelen. En dat gaat niet wanneer er onvoldoende verluchting is binnenin de trailer. Dankzij extra verluchting aan de zij- en bovenkant zorg je voor voldoende luchtcirculatie binnen de trailer. Erg belangrijk op hete zomerdagen, maar ook in het algemeen: verluchting zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in de trailer niet te hoog oploopt, maar is ook essentieel voor de ademhaling en het comfort van je paard: met extra verluchting blijft er voldoende zuurstof. 

Verlichting

Met verlichting bedoelen we niet meteen elektrische verlichting, maar voldoende natuurlijk licht: denk dan aan extra ramen of een dakluik in je paardentrailer. Dat zorgt ervoor dat je paard over voldoende zicht beschikt. Het zal er namelijk niet van houden om gedurende een lange tijd in het donker te staan. 

Wanneer je paardentrailer donker is, is het ook best mogelijk dat je paard bang zal zijn om in de trailer te stappen: een donkere ruimte lijkt namelijk veel kleiner. En aangezien paarden vluchtdieren zijn, zijn ze niet geneigd om zich in kleine ruimtes te begeven met een beperkt aantal vluchtwegen. 

Klep-deurcombinatie

Enorm handig is een paardentrailer met een klep-deurcombinatie. Op die manier heb je de keuze om de achterklep op de ‘normale’ manier open te doen (als een laadklep), of via een scharnier in de zijwand (als een deur). Erg handig wanneer je iets anders wilt vervoeren met je paardentrailer, of als je paard liever via een opstapje de trailer in gaat. Sommige paarden hebben namelijk een probleem met het lopen over een laadklep.

Extra bescherming en comfort

We hebben je al verteld waarom een rubber vloermat essentieel is in je paardentrailer. Dat is niet alleen hygiënisch, maar zorgt ook voor extra bescherming voor je paard én je trailer. Ook rompbeschermingen an de zijkant van je paardentrailer vervullen een duidelijke functie: ze bieden bescherming aan de flanken van je paard. De trapbescherming onderaan tegen de zijwanden verlengt dan weer aanzienlijk de levensduur van je trailer. 

Er zijn bovendien nog andere opties die het je paard gemakkelijker maken: een voorgevormde borststang zorgt ervoor dat je paard veel comfortabel in de trailer staat – in tegenstelling tot een rechte borststang die niet de juiste ondersteuning biedt – , en met verplaatsbare voeder- en drinkbakken is een lange rit geen enkel probleem meer.

Zadelkamer

Wanneer je een paardentrailer koopt, kan je ook meteen kiezen voor de positie en grootte van de zadelkamer. Handig, want hierin zal je al je extra materiaal kunnen stockeren.

Een ideale zadelkamer beschikt voorgevormde stangen waar je je zadel op kan bevestigen, extra kapstokken voor halsters en teugels, maar voorziet ook in extra ruimte voor ander materiaal. Zo kan je alles op één plek bewaren. 

Voor iedereen wat wils

Wanneer je bij ons langskomt tonen wij je ons volledige aanbod aan paardentrailers, met inbegrip van alle mogelijke opties. Zo zijn we er zeker van dat je de paardentrailer vindt die perfect bij je behoeften past. 

Heb je nog een vraag, of maak je graag een afspraak om langs te komen? Neem gerust contact met ons op, dan laten we je meteen iets weten. 

Benieuwd welke veiligheidsoverwegingen je in acht moet nemen bij je paardentrailer? Lees het in dit blogartikel.

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir