Wanneer je voor een paardentrailer kiest, denk je eerst aan de grootte van je trailer en welke extra’s er allemaal zijn. Je wilt natuurlijk ook dat je paard comfortabel in de trailer staat tijdens de rit. En daar speelt de vering een heel grote rol. Wat paardentrailers betreft, heb je de keuze tussen torsievering of PULLMAN-2 vering. We zetten even alles voor je op een rij.

Torsievering

Bij torsievering bestaat het aslichaam uit twee holle assen die in elkaar zitten. Normaal gezien bestaan de buitenste en binnenste as uit vier zijden. In de ruimte tussen beide assen worden vervolgens vier rubberen strengen geperst.

De buitenste as is verbonden met het chassis en de binnenste as via een draagarm met de wielen. Wanneer de paardentrailer geladen is, komt er druk op de buitenste as. Die draait om de binnenste as heen, waarbij de rubberen strengen voor vering zorgen.

Op die manier worden schokken tijdens het rijden opgevangen en wordt je paardentrailer – en dus ook je paard – minder belast. Torsieveringen vind je ook terug bij gewone aanhangwagens. 

Nog een erg belangrijk punt is dat torsievering geen onderhoud nodig heeft.

Alleen: in een gewone aanhangwagen vervoer je geen levend wezen! Je wilt je paard zoveel mogelijk comfort schenken, toch? Als je echt voor de allerzachtste optie wilt gaan, is een PULLMAN-2 vering ideaal. 

PULLMAN-2 spiraalvering

Onafhankelijke vering

In tegenstelling tot de torsievering is de PULLMAN-2 vering onafhankelijk. Die bestaat namelijk uit vier stalen draagarmen die onafhankelijk geveerd zijn. Op die manier zijn de vier wielen apart geveerd en dat zorgt voor een compleet andere rijervaring.

Bovendien zijn er ook nog schokdempers voorzien, net als bij auto’s. Zelfs op hobbelige wegen blijf je dus comfortabel rijden, want de spiraalveren en schokdempers absorberen elke schok. Dat is positief voor jou, maar ook zeker voor je paard! 

Ultiem comfort

De PULLMAN-2 vering zorgt voor het maximum aan comfort en het minimum aan stress voor chauffeur én paard. Vanaf nu zijn lange ritten of hobbelige zandwegen en wedstrijdterreinen geen enkel probleem meer. 

Verbruik minder brandstof

Een extra voordeel is dat je dankzij de PULLMAN-2 vering zelfs minder brandstof zal verbruiken: hoe soepeler je rijdt, hoe minder je verbruikt. 

Hoe zit het dan met onderhoud? De scharnierpunten van de draagarmen van de pullman 2 spiraalvering kunnen na verloop van tijd uitslijten en moeten vervangen worden. Die vervanging neemt wel wat werktijd in beslag, waardoor de onderhoudskosten verhogen.  Dan zijn er ook nog de schokdempers op de wielen. Die gaan niet eeuwig mee en zullen dus op termijn vervangen moeten worden.  

Tip: Wist je dat er ook gesloten aanhangwagens zijn met de PULLMAN-2 vering? Ideaal om (breekbaar) materiaal te vervoeren en te genieten van ultiem rijcomfort. 

Advies nodig? 

Kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste paardentrailer? Laat ons iets weten, dan helpen we je zo snel mogelijk verder!