Om paarden veilig van de ene plek naar de andere te vervoeren, schaf je het best een paardentrailer aan. Dit is een multifunctionele aanhangwagen waarmee je paarden, maar ook andere grote dieren en vee kunt vervoeren.

Heb je beslist om een paardentrailer te kopen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Wij zetten deze graag even op een rij voor jou.

Rijbewijs

In sommige gevallen is een rijbewijs B voldoende om paarden te vervoeren met een trailer. De regel zegt namelijk: “Weegt je trailer inclusief paard niet meer dan 750 kilo, dan hoef je geen extra rijbewijs te halen.

In bepaalde gevallen mag je met een B-rijbewijs toch meer dan 750 kg trekken. Daarvoor moet je wel voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

  • Het lege gewicht van de auto moet altijd hoger zijn dan de aanhangwagen in beladen toestand.
  • De MTM van de auto en trailer samen bedraagt niet meer dan 3500 kilo.

In alle andere gevallen ben je verplicht een rijbewijs ‘BE’ te halen als je met een aanhangwagen rijdt.

Trekkend voertuig

Als je van plan bent een paardentrailer te kopen, besteed je het best ook de nodige aandacht aan het trekkend voertuig. Dat kan je keuze namelijk sterk beïnvloeden.

Afhankelijk van het trekvermogen van je auto, kan je de grootte en zwaarte van je trailer bepalen. Deze bestaan namelijk in verschillende maten. Op het COC-attest van je auto kan je terugvinden hoeveel je auto mag trekken.

Het is belangrijk dat je het trekgewicht van je auto niet overschrijdt, omdat je hiermee de remafstand verlengt. Dat brengt de nodige risico’s met zich mee.

Verzekering

De meeste paardentrailers hebben een MTM (maximaal toegelaten massa) van meer dan 750 kg. Voor deze trailers dien je een aparte nummerplaat aan te vragen. Bovendien moet je dan ook een extra verzekeringspolis afsluiten.

Aanhangwagens met een MTM tot 750 kg zijn gratis verzekerd met het trekkend voertuig. Zij krijgen ook een kopie of duplicaat van de nummerplaat van het trekkend voertuig.

Cheval Liberte

Bij de keuze van een paardentrailer speelt het welzijn van je paard een belangrijke rol. Wij verkopen het merk Cheval Liberte, een gekende en paardvriendelijke trailer. De achterklep hangt bij deze trailer namelijk laag bij de grond; zo hebben de paarden een lage instap.

Door de pullman 2-vering zijn de wielen onafhankelijk van elkaar. Je paard zal geen last hebben van gewiebel en geschok, want de aanhangwagen rijdt heel zacht over het wegdek.

De drie populairste modellen en meestal uit stock leverbaar: Touring Country, Gold, en Gold 2. Alle drie bieden comfort en luxe aan je paard.Heb je interesse of wil je graag wat meer informatie? Aarzel niet en neem contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir