Het is aan te raden om elk jaar een keuring en groot onderhoud te laten uitvoeren van je paardentrailer. In onze gespecialiseerde werkplaats zorgen we ervoor dat je paardentrailer altijd op en top blijft presteren. We controleren of alles naar behoren werkt, en voeren meteen de nodige reparaties uit. We zetten even op een rij wat we allemaal voor je in orde brengen. 

Keuring paardentrailer: banden

Tijdens de jaarlijkse keuring bekijken we: 

  • de bandenspanning;
  • de profieldiepte van je banden;
  • de algemene staat van je banden: zijn er scheuren of is er slijtage?

Is er iets mis? Dan vervangen we de banden. Je kan er ook voor kiezen om elke 3 maanden langs te komen voor een onderhoud: zo ben je zeker dat je banden altijd optimaal presteren. 

Keuring paardentrailer: remmen

Ons atelier beschikt over een remmentestbank waar we de remmen van je paardentrailer of aanhangwagen uitvoerig mee kunnen testen. Met onze testbank kunnen we meteen detecteren of de remkracht van beide wielen van één as even groot is. 

Heeft de remtest niet het juiste resultaat? Dan demonteren we de remtrommels, maken we alles schoon, en worden versleten of defecte onderdelen vervangen. 

Heb je last met de remmen van je paardentrailer? Wacht dan niet tot het te laat is en maak gewoon een afspraak. 

Keuring paardentrailer: koppeling en oplooprem

Het is belangrijk dat er geen speling zit op de koppeling van je paardentrailer. Dat wordt dan ook uitvoerig door ons gecontroleerd, en, indien nodig, vervangen of repareren we de koppeling. De koppeling wordt ook voldoende gesmeerd, wanneer dat nodig blijkt te zijn. 

Ook de speling van de oplooprem controleren we tijdens de keuring, en de nippels van de oplooprem worden gesmeerd zodat de oploopremschuifbuis vlot in en uit beweegt. 

Keuring paardentrailer: verlichting

Werken de lichten van je trailer nog naar behoren? Alle mogelijke defecten worden tijdens de keuring meteen opgespoord en opgelost.

Keuring paardentrailer: breekkabel

Het is wettelijk verplicht dat de breekkabel aanwezig is én perfect in orde is. We kijken de breekkabel dus na, en als het moet, wordt hij gerepareerd of vervangen. Dit is naar veiligheid toe een erg belangrijk onderdeel van je paardentrailer. Als de paardentrailer ongewild loskomt, zorgt deze kabel ervoor dat de trailer tot stilstand komt.

Ook het chassis, de assen en de dissel van je paardentrailer kijken we grondig na, om zeker te zijn dat er geen scheuren of defecten aanwezig zijn. 

Overige controles

We kijken eveneens de volgende onderdelen van je paardentrailer na: 

  • spatborden en spatlappen;
  • panieksluiting;
  • lagerspeling van de wielen;
  • schokdempers van de oplooprem;
  • de vloerplaat.

Bij elke keuring worden alle onderdelen van je paardentrailer nagekeken, en indien nodig vervangen. Daarna kan je weer gerust de baan op! 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je nog een vraag voor ons, of wil je graag een afspraak maken voor een keuring en groot onderhoud? Laat ons iets weten, dan helpen we je zo snel mogelijk verder!