Met een goede motortrailer heb je in een mum van tijd je tweewieler opgeladen en kan je met een gerust hart vertrekken naar je bestemming.

Gaat je motor mee op reis, of neem je deel aan motorcross-wedstrijden? Dan is een een motortrailer toch wel een must! Een motortrailer maakt reizen met je motor een stuk comfortabeler. Maar wat moet je nu allemaal weten als je zo’n trailer aanschaft?

Wij zetten de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje, zodat je ongestoord met je motor achterop kan vertrekken.

Type motortrailer

Voor je overgaat tot de effectieve aankoop van je motortrailer, is het belangrijk dat je nagaat welk type het beste aan jouw wensen voldoet.

Het aantal motoren dat op de trailer past, is het meest voornaamste onderscheid dat je kan maken. Je bent namelijk niets met een trailer voor twee, als je er graag drie wil vervoeren. Daarom ga je best na wat jouw noden zijn voor een motoraanhanger, om zo de aanhangwagen met de juiste capaciteit te kopen.

Geremd of ongeremd

Ook maken we een onderscheid tussen een ongeremde en een geremde aanhangwagen.

Bij een ongeremde motortrailer moet de auto de aanhangwagen volledig mee afremmen, bij een geremde trailer heeft die een as met geremde wielen en een oploopremsysteem.

Het gewicht van je motorfiets bepaalt of je al dan niet een geremde motortrailer nodig hebt. Vervoer je 2 lichte crossmotorfietsen dan is een ongeremde versie wellicht voldoende. Vervoer je echter 2 zware motorfietsen dan zal je voor een geremde aanhangwagen moeten kiezen.

Om dit te berekenen dien je het volgende uit te rekenen: Eigen gewicht van motorfietsen + eigen gewicht aanhangwagen

Is de uitkomst hiervan < 750 kg: ongeremde aanhangwagen Is de uitkomst hiervan >750 kg: geremde aanhangwagen

Hoge laadvloer of lage laadvloer

Voor zwaardere motorfietsen is het aan te raden om te kiezen voor een motortrailer met lage laadvloer, anders wordt het oprijden een gevaarlijke onderneming.

Gesloten laadvloer of open laadvloer

Een gesloten laadvloer is altijd veiliger dan een open uitvoering, omdat je dan met je voeten kan steunen en daardoor veel stabieler staat.

Hydraulische motortrailer

Vind je het een gevaarlijke onderneming om je motorfiets via oprijplaten op een aanhangwagen te rijden? Dan kan je ook kiezen voor een hydraulisch model.

Door aan een kraantje te draaien zakt de vloer van deze aanhangwagen tot op het grondniveau. Zonder enige helling te moeten nemen, rij je de motor in alle veiligheid en zonder enig risico op de trailer. Een paar keer pompen met de handpomp en de motoraanhangwagen staat weer op hoogte, klaar om te vertrekken.

Accessoires voor je motortrailer

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor motortrailers.

Deze vergemakkelijken het installeren van je motor op de trailer en zorgen voor extra veiligheid.

  • Inrijklem voor het motorwiel: dit is een steun waarin het voorwiel geklemd wordt. Deze inrijklemmen zijn beschikbaar voor alle wielmaten van 10 inch tot 21 inch.
  • Vastzetgoot: dit is een U-goot met daaraan een beugel gemonteerd waar je motorwiel in vast komt te zitten.
  • Extra bindpunten in de laadvloer: lichtere modellen, zwaardere modellen, bovenop de laadvloer, inbouw: het is allemaal mogelijk. Er zijn zeer veel soorten aparte bindogen te verkrijgen, allemaal te bezichtigen in onze showroom.
  • Spanbandenset: specifiek voor het vastmaken van motorfietsen.
  • 1 of 2 losse oprijplaten.

Vervoer je slechts sporadisch je motor, dan kun je er ook voor kiezen om je gewone trailer om te bouwen tot motortrailer door hem uit te rusten met accessoires.

Onderhoud

Na de aankoop van je motortrailer houdt het niet op. Het is namelijk ook belangrijk dat je je aanhangwagen goed blijft onderhouden.

Of je je motoraanhanger nu regelmatig gebruikt, of slechts sporadisch: een jaarlijkse onderhoudsbeurt is altijd wenselijk.

We raden je aan om elk jaar je trailer eens binnen te brengen voor een grondige controle en onderhoud. Dit zal ervoor zorgen dat die langer meegaat en dat je niet in onveilige situaties terechtkomt, bijvoorbeeld bij langere reizen met je motortrailer.

Is je aanhangwagen dringend toe aan een grondige onderhoudsbeurt? Breng je trailer bij ons binnen, en wij zorgen voor de rest. Zo heb je in een mum van tijd een volledig gecontroleerde aanhanger, die helemaal in orde is.

Motortrailers van Stema

In ons uitgebreide aanbod aan aanhangwagens vind je ook motortrailers, meer specifiek van het merk Stema. Dit is een Duits bedrijf dat sinds 1951 aanhangwagens produceert. Zo hebben zij de ideale ervaring opgebouwd om kwaliteitsvolle producten te leveren.

Voor de motortrailers koos Stema voor het gebruik van topmaterialen, wat de kwaliteit van de aanhangwagen alleen maar bevordert. Met de Knott-as en het ‘ISO 9001-2015’-certificaat zijn ze volledig betrouwbaar en kan je er vanop aan dat je gerust kan rondrijden met je motor achterop.

De twee modellen die je bij ons kan aankopen zijn MT Systema en MT Classis, WOM, STLP. Deze twee modellen bieden plek voor één, twee of drie motoren. Ga je gewoonlijk op pad met twee motoren, maar moet je uitzonderlijk ook een derde vervoeren? Geen probleem dus!

De classic is een ongeremde versie, de Systema kan je in zowel ongeremde als geremde uitvoering aanschaffen bij Vermeir.Ben je helemaal geprikkeld om een motortrailer te kopen, of heb je nog vragen? Aarzel niet, en contacteer ons gerust! Wij helpen je in je zoektocht naar de perfecte aanhangwagen.

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir