Een auto vervoeren, is niet zo vanzelfsprekend. Je laadt hem namelijk niet op één-twee-drie in de kofferbak van je wagen.

Hoe je het transport van een auto zo aangenaam mogelijk maakt? Met een autotrailer natuurlijk!

Je oldtimer of een auto in panne rijd je vlotjes op de aanhangwagen, en je bent vertrokken. Voortaan geen vervelend geknoei met een sleeptouw meer.

Een autotrailer, wat is dat?

Voor het vervoeren van auto’s of andere voertuigen volstaat een gewone aanhangwagen of een machinetransporter niet. Een autotrailer daarentegen is de uitgelezen keuze voor dit transport.

De afmetingen zijn zodanig gekozen, dat je gemakkelijk je auto de aanhangwagen oprijdt. Ook het laadvermogen is volledig afgestemd op autotransport.

Bij een aanhangwagen voor voertuigen heb je de keuze tussen een dubbelas- en een enkelas-uitvoering.

Welke uitvoering je het best aanschaft? Dat is afhankelijk van jouw noden en wensen. Hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte autotransporter? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder met professioneel advies!

Weetje: Een autotrailer of autotransporter wordt ook wel eens oprijwagen of ‘autoambulance’ genoemd.

Weetje!

Een autotrailer of autotransporter wordt ook wel eens oprijwagen of ‘autoambulance’ genoemd.Autotrailer met kantelsysteem

Geregeld alleen op stap met je autotrailer? Dan is een hydraulisch kantelsysteem ideaal voor jou.

Dit handige systeem maakt het namelijk mogelijk om snel en gemakkelijk je auto op de aanhanger te rijden, zonder problemen.

De drie mogelijke uitvoeringen zijn:

  • Model met vaste korte uitstekende rijplaten.
  • Model met losse uitschuifbare rijplaten.
  • Model met doorlopende aluminium laadklep.

Het kantelsysteem zorgt voor een bijzonder kleine oprijhoek. Ook enorm handig voor auto’s met een heel lage wielbasis.

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Wanneer je de baan op gaat met een autotransporter, volstaat je rijbewijs B in de meeste gevallen niet.

Een extra rijbewijs is dus in de meeste gevallen een noodzaak. Dit bijkomend rijbewijs hangt af van je aanhanger én het gewicht dat deze draagt.

Rijbewijs B

Je gewoon rijbewijs B volstaat alleen wanneer de Maximaal Toegelaten Massa (MTM) kleiner dan 750 kg is, of wanneer de som van het trekkend voertuig en de aanhangwagen maximaal 3.500 kg bedraagt.

Bij het transport van auto’s komt dit echter zeer weinig voor, aangezien de MTM van de trailer steeds veel hoger ligt, waardoor het totaalgewicht vaak de 3.500 kg overschrijdt.

Rijbewijs B + code 96

Bedraagt de MTM van je autotrailer meer dan 750 kg, en ligt het gewicht van de aanhangwagen tussen 3.500 kg en 4.250 kg, dien je het rijbewijs B met code 96 te halen.

Rijbewijs BE

Voor aanhangwagens met een MTM van meer dan 750 kg, waarbij de aanhangwagen meer dan 4.250 kg en maximaal 7.000 kg weegt, dien je een rijbewijs BE te halen.

Vermeir Inside Tip!

Zorg dat je steeds over het nodige rijbewijs beschikt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan onderweg.Autotrailers bij Vermeir

Op zoek naar de autotransporter die perfect bij jouw noden past? Dan ben je bij Vermeir aan het juiste adres.

In ons ruim gamma vind je namelijk ongetwijfeld waarnaar je op zoek bent.

De vooraanstaande merken Saris en Anssems zijn dan ook uiteraard aanwezig in ons assortiment aanhangwagens.Ben jij op zoek naar de ideale aanhangwagen voor het transport van je auto(‘s)? Neem gerust contact op met ons, wij helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir