We kunnen maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk goede verlichting is voor je aanhangwagen.

En dat niet alleen voor jouw veiligheid, maar ook voor die van de andere weggebruikers. Goed zichtbaar zijn is dan ook een must op de baan.

En die goede zichtbaarheid vind je in LED-verlichting voor je aanhangwagen.

Wat is LED-verlichting?

Light Emitting Diode-verlichting, of LED-verlichting, is gebaseerd op diode. Dit wil eenvoudigweg zeggen dat licht ontstaat wanneer er stroom doorheen loopt.

De kleur van LED-verlichting hangt volledig af van het halfgeleidermateriaal dat gebruikt wordt. Zo kan je voor je aanhanger zowel witte, rode als oranje verlichting in LED-uitvoering verkrijgen.

Bovendien gebruiken LED-lampen heel wat minder energie in vergelijking met andere verlichtingsmogelijkheden. Ze worden nauwelijks warm en zijn relatief klein van formaat.

Waarom LED-verlichting voor je aanhangwagen?

Dat LED-verlichting meer en meer voorstanders wint binnenshuis, hoeven we je niet te vertellen. Maar ook op de baan zie je steeds meer LED-lampen terugkomen. Je zou dan ook kunnen zeggen dat LED-verlichting dé toekomst is voor de aanhangwagen.

En die tendens komt uiteraard niet uit het niets. Je kan namelijk heel wat voordelen koppelen aan deze manier van verlichting.

Energiezuiniger de baan op

We zeiden het al, met LED-verlichting verbruik je heel wat minder energie. Dat maakt dat je batterij ook onder minder spanning komt te staan.

Zo bespaar je tot wel 90% op je energieverbruik, ten opzichte van traditionele verlichting.

Zichtbaarder de baan op

Naast een laag energieverbruik, straalt LED-verlichting voor je aanhangwagen ook heel wat meer licht uit. De sterkte maakt dat je aanhanger te allen tijde goed zichtbaar is.

Dus ook met hevige regenval of extreme mist zien weggebruikers je steeds van ver aankomen.

Je aanhanger valt veel meer op door het sterke en heldere licht van de LED-lampjes.

Schokbestendig

Vaak last van gebroken lampjes aan je aanhangwagen? Dat kan veroorzaakt worden door schokken of trillingen die je ervaart op een slecht onderhouden wegdek.

Met LED-verlichting op je aanhangwagen help je dat probleem meteen de wereld uit. Trillingen hebben namelijk geen vat op de lampjes. Ze zijn schokbestendig, wat maakt dat zelfs de hardste drempels en putten jouw aanhangwagenverlichting niet zullen schaden.

Weerbestendig

Regenval hoort er nu eenmaal bij in België. Daarom kan je maar best zien dat de verlichting van je aanhangwagen daar ook op voorbereid én tegen bestand is.

In LED-verlichting vind je dé ideale oplossing.

Deze is namelijk (bijna) nooit aan vervanging toe. Dat maakt dat weersomstandigheden geen invloed hebben op de werking ervan. Wanneer ook de bedrading waterbestendig is, kan je ervan op aan dat je verlichting nooit zal lijden aan waterschade.

Wil je graag meer weten over LED-verlichting en eventuele storingen die kunnen ontstaan? Lees dan zeker ons blogartikel hierover!

LED-verlichting bij Vermeir

Helemaal overtuigd van de vele voordelen van LED-verlichting voor je aanhangwagen? Dan wordt het hoog tijd dat je die aanschaft!

Hiervoor ben je bij Vermeir aan het juiste adres. In ons ruime gamma aan verlichtingsmogelijkheden vind je namelijk ook verscheidene LED-opties.Neem gerust contact op met ons, of breng een bezoekje aan onze toonzaal. Dan kiezen we samen de ideale verlichting voor jouw aanhangwagen uit!

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir