Als je regelmatig zaken wil vervoeren die niet in je auto passen kun je opteren om een aanhangwagen aan te schaffen. Twee gekende aanhangwagens zijn de bakwagen en de plateau-aanhangwagen. Je uiteindelijke keuze is afhankelijk van wat je precies moet verplaatsen. Om het keuzeproces te vergemakkelijken, zetten wij hieronder de kenmerken van de twee aanhangwagens op een rijtje. Zo kun jij snel beslissen welke het beste bij je past.

Bakwagen

De aanhangwagen die we het meeste op straat zien, is de bakaanhangwagen. Die wordt namelijk het vaakst gebruikt door particulieren voor huis- en tuingebruik.

Bakwagens zijn veelzijdig inzetbaar door hun lage laadvloer. Die bevindt zich tussen de wielen op zo’n 50 cm van de grond. Omdat je de bakwagen voor zoveel verschillende toepassingen kan gebruiken, zie je er ook vaak professionals mee rondrijden. De bakaanhangwagen is open, en de wielen bevinden zich naast de laadvloer. De zijwanden kan je niet openen. De bakwagen is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • geremd of ongeremd
  • enkele of dubbele as
  • in hout of in aluminium
  • van 500 tot 3.500 kg

Bovendien zijn er ook verschillende opties mogelijk, bijvoorbeeld een vlakzeil, huif, loofrek, of oprijplaten. Je kan daarnaast opteren voor een Walltrailer. Dit is een bakwagen die je kunt dichtplooien — een uitstekende oplossing als je niet veel plaats hebt, want een aanhangwagen neemt natuurlijk wel wat ruimte in beslag.

Plateau-aanhangwagen

Heb je meer laadvolume nodig, dan is de plateau-aanhangwagen misschien wel iets voor jou. In tegenstelling tot de bakwagen, bevindt de laadvloer zich boven de wielen en de assen, en niet tussen de wielen. Dat creëert meer ruimte om zaken in op te bergen. De laadvloer ligt op zo’n 70 cm van de grond.

Voor het vervoer van grotere materialen of grotere hoeveelheden, zoals bouwmaterialen of tuinafval, is de plateau-aanhangwagen uitermate geschikt. Bovendien wordt het laden en lossen bij deze aanhangwagen vergemakkelijkt door de neerklapbare voor-, achter- en zijkant. Dit verlengt of verbreedt ook de laadvloer. Zo kan je heel gemakkelijk ook langere of bredere materialen vervoeren.Wil je graag een bakwagen of plateau-aanhangwagen aanschaffen maar twijfel je nog wat je het beste kiest? Bij Vermeir helpen wij je graag verder. Je vindt bij ons een ruim aanbod van verschillende merken.

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir