Wanneer je voor een paardentrailer kiest zijn er meerdere zaken waar je rekening mee wilt houden: de hoogte, de grootte van de trailer, de extra ruimte, en welke extra opties (verluchting, bescherming) je er nog bij wilt.

Maar wist je dat ook de bodembedekking van je paardentrailer erg belangrijk is?

In dit artikel kom je te weten waarom je best kiest voor een paardentrailer met een rubbermat als ondergrond.

Een rubbermat is veilig

Onze paardentrailers zijn voorzien van een rubberen anti-sliplaag. Er is dus geen risico dat je paard uitglijdt bij het trailerladen, of tijdens de rit.Vermeir inside tip!

Leg geen stro in de trailer, maar laat de rubbermat bloot. Anders is het mogelijk dat je paard alsnog uitglijdt. Het rubber biedt bovendien voldoende zachtheid en comfort.Een rubbermat is hygiënisch

Zeker tijdens lange ritten is het erg goed mogelijk dat je paard urineert in de trailer. Wanneer die een houten ondergrond heeft, is dat erg lastig: de geur blijft hangen, er blijven vlekken achter en het hout gaat uiteindelijk rotten. Onhygiënisch èn onveilig!

Bij een rubbermat loop je dat risico niet: je gebruikt na afloop gewoon een hogedrukreiniger, en je paardentrailer is meteen terug schoon. Ook dat is niet mogelijk bij een houten vloer.

Rubber is comfortabel

Een houten vloer is hard, en maakt geluid wanneer je paard er over loopt. Dat kan ertoe leiden dat je paard schichtig wordt, en niet graag op de trailer stapt.

Bovendien is een harde vloer erg oncomfortabel voor je paard, zeker tijdens lange ritten. Een rubbermat zorgt er daarentegen voor dat je paard een zachte ondergrond heeft om op te staan: beter voor het comfort en de gewrichten van je rijdier.

Rubber verlengt de levensduur van je trailer

Een rubberen bodem biedt niet alleen bescherming voor je paard, maar ook voor je trailer: schokken worden opgevangen en de echte bodem blijft beschermd. Zo zal je aanzienlijk langer kunnen genieten van je paardentrailer.

Een rubbermat vergemakkelijkt het trailerladen

Zoals we al zeiden zijn de rubberen trailermatten voorzien van een anti-sliplaag: dat helpt bij het in- en uitladen van je paard: zelfs wanneer het rubber nat is, is de kans dat je paard uitglijdt erg klein. Bovendien zal je paard door het extra comfort de trailer gaan associëren met rust: ideaal dus!Heb je nog vragen over de ideale paardentrailer voor jouw rijdier? Neem contact met ons op, ons team beantwoordt al je vragen met plezier.

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir