Paardentrailers bestaan er in allerlei soorten en maten. Bij ons vind je bijvoorbeeld 1.5-paardstrailers (we leggen je zo meteen uit waarom die zo heet) en 2-paardstrailers. Maar er zijn nog andere soorten: wij sommen ze even voor je op, en geven je ook meteen de juiste afmetingen. 

Waar komt het uiteindelijk op neer? Hoeveel paarden je kan vervoeren! 

We beginnen bij de trailer met de kleinste afmetingen, de ponytrailer.

Ponytrailer

De naam zegt het zelf, deze trailers zijn ontworpen om pony’s te vervoeren. Ze zijn meestal voorzien om twee pony’s te vervoeren. Je hebt ook de keuze om een verlengde dissel te kiezen: zo kan je je (marathon)koets ook meenemen. 

De afmetingen van een ponytrailer zijn (ongeveer):

 • Lengte binnenkant: 2,15 tot 2,30 meter;
 • Breedte binnenkant: 1,10 tot 1,40 meter;
 • Hoogte binnenkant: 1,50 tot 1,70 meter.

Een ponytrailer wordt ook wel eens een kleinveetrailer genoemd, omdat je er bijvoorbeeld ook perfect ezels of andere dieren mee kan vervoeren. 

Ponytrailers hebben we niet in ons gamma, onze kleinste trailer is namelijk de 1.5-paardstrailer.

1.5-paardstrailer

Je vraagt je af waarom dit een 1.5-paardstrailer heet? Het is zo dat trailers voor één paard zelden nog worden gemaakt. Dat komt omdat die meestal te benauwd zijn voor het paard. Trailerladen is moeilijker, en ook het comfort van je paard komt in het gedrang als het te lang in een kleine ruimte moet staan. Trailers voor 1 paard zouden dan ook smaller moeten zijn, wat de stabiliteit tijdens het rijden negatief beïnvloedt.

Net daarom zijn er 1.5-paardstrailers. Die hebben extra ruimte, zodat je paard comfortabel in- en uitgeladen kan worden. Met een 1.5-paardstrailer is het ook mogelijk je paard samen met een veulen te vervoeren.

Dit zijn ongeveer de afmetingen van een 1.5-paardstrailer:

 • Lengte binnenkant: 2,75 meter tot 3,45 meter;
 • Breedte binnenkant: 1,25 meter tot 1,40 meter;
 • Hoogte binnenkant: 2,20 tot 2,45 meter.

Je vraagt je misschien af: kan ik met een rijbewijs B een 1.5-paardstrailer trekken? 

Dat hangt volledig van het gewicht af dat je auto mag trekken, en hoeveel je trailer en auto samen wegen. Vind hier meer informatie over de eisen van een rijbewijs B of een rijbewijs BE. Het is best mogelijk dat je met de juiste auto een 1.5-paardstrailer kan trekken zonder een extra rijbewijs.

De volgende trailer in ons gamma is de 2-paardstrailer.

2-paardstrailer

De 2-paardstrailers zijn geschikt om twee volwassen paarden te vervoeren. De 2-paardstrailer verkopen we het meest en is dus het courantste model.

Bij een 2-paardstrailer zijn er verschillende modellen: je kan ervoor kiezen dat de paarden in de rijrichting of diagonaal op de trailer staan.

Dit zijn de afmetingen van een standaard 2-paardstrailer:

 • Lengte binnenkant: 3,00 meter tot 3.52 meter;
 • Breedte binnenkant: 1,55 meter tot 1,79 meter;
 • Hoogte binnenkant: 2,20 meter tot 2,45 meter.

Voor een 2-paardstrailer zal het nooit mogelijk zijn om alleen maar over een rijbewijs B te beschikken: je zal dus nog een extra rijbewijs BE moeten halen. 

Voor de volledigheid voegen we nog de afmetingen van de andere paardentrailers toe: de 3-paardstrailer en 4-paardstrailer.

3-paardstrailer

De 3-paardstrailer is geschikt om 3 volwassen paarden te vervoeren, ofwel 4 pony’s. Bij deze trailer is het vaak mogelijk om de bovenkant te openen: op die manier zorg je voor voldoende verluchting voor je paarden of pony’s. De paarden staan schuin (diagonaal) op de trailer.

De afmetingen van een 3-paardstrailer zijn ongeveer:

 • Lengte binnenkant: 4,60 meter tot 4,76 meter;
 • Breedte binnenkant: 1,96 meter tot 2,05 meter;
 • Hoogte binnenkant: 2,24 meter tot 2, 46 meter.

Tenslotte is er nog de 4-paardstrailer. 

4-paardstrailer

De 4-paardstrailer geeft de mogelijkheid om vier paarden in één keer te vervoeren. De paarden staan in dit geval ook schuin (diagonaal) in de paardentrailer, en niet recht zoals het geval is bij de 1.5-paardstrailers of 2-paardstrailers. 

De afmetingen van een 4-paardstrailer zijn:

 • Lengte binnenkant: tot 4,90 meter;
 • Breedte binnenkant: tot 2,07 meter;
 • Hoogte binnenkant: 2,26 meter tot 2,36 meter.

Zoals we al zeiden kan je bij ons dus terecht voor alle soorten paardentrailers.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact op, dan laten we je snel iets weten! 

Trailer met leefruimte (5-paardstrailer)

Met deze trailer – de grootste in het assortiment – kan je maar liefst 5 paarden vervoeren. De 5-paardstrailer heeft de volgende afmetingen:  

 • Lengte binnenkant: 4,45 tot 5,22 meter;
 • Breedte binnenkant: tot 2,21 meter;
 • Hoogte binnenkant: 3,02 meter.

Bovendien is het ook mogelijk om een deel (220x170x240 cm) van de trailer in te richten als leefruimte, compleet met een keukenblok of een zit-/slaapgedeelte. Als je hiervoor kiest, is het nog steeds mogelijk om twee paarden te vervoeren. Heb je geen leefruimte nodig? Dat is ook mogelijk, want alles is volledig modulair. Als je de leefruimte weglaat, heb je ruimte om tot 5 paarden te vervoeren. 

Advies nodig? 

Benieuwd welke paardentrailer het beste is voor jou? Wij geven je graag het juiste advies. Laat ons iets weten!