Met het juiste onderhoud gaan onze kippers en TwinTrailers erg lang mee. We zetten even op een rij wat je zelf kunt doen om je aanhangwagen te reinigen en onderhouden en waarvoor je bij ons terecht kunt.

Onderhoud na gebruik

Omdat kippers en TwinTrailers gekanteld kunnen worden, is het gemakkelijk je lading tot het laatste restje te lossen. Zorg er echter wel voor dat je je aanhangwagen reinigt na elk gebruik. Gebruik bijvoorbeeld na het vervoeren van stortmateriaal zoals tuinafval, aarde of grind een hogedrukreiniger om de laadbak te reinigen. Laat je kipper of TwinTrailer daarna ook drogen. Vermeir inside tip!

Kom gerust langs bij ons om je trailer, aanhangwagen of TwinTrailer te laten keuren!Wanneer je je kipper of TwinTrailer niet gebruikt

Berg je kipper of TwinTrailer goed op wanneer je hem niet gebruikt. Je stelt hem best niet bloot aan weer en wind, maar plaatst hem ergens overdekt. Heb je geen afdak? Zorg dan voor een afdekzeil: zo blijven vocht en wind buiten en blijft je trailer beschermd. 


Hou ook je banden op de correcte spanning, anders gaat het rubber snel verduren en hierdoor barsten.

Je zet ook het beste je handrem uit als je je kipper een langere tijd niet gebruikt.  Indien je dit niet doet, dan kan het zijn dat je remmen vast plakken en de trailer ongewild blijft remmen.

Doe zelf een eerste controle

Doe altijd een controle bij het gebruik van je kipper of TwinTrailer. Let daarbij op het volgende: 

 • de remmen: werken die nog naar behoren? Als er iets mis is kan je ons best zo snel mogelijk verwittigen;
 • controleer je banden: hoe je dat het beste doet kan je hier vinden;
 • de scharnieren van je achterdeuren;
 • het kiepsysteem: werkt de hydraulische cilinder nog fatsoenlijk? Is de kiephoek nog altijd hetzelfde? Is er een olielek?;
 • de elektrische of manuele bediening: verloopt alles nog vlot?; 
 • de bolkoppeling tussen je kipper of TwinTrailer en je trekhaak;
 • De smeernippels dienen élke 6 maanden gesmeerd te worden. 
 • de verlichting van je kipper of TwinTrailer: werkt alles nog? Is er misschien een kabel losgekomen? Wacht hier niet mee, maar kom meteen langs in onze werkplaats als er iets niet werkt. 

Kom langs voor reparaties of een groot onderhoud

Net zoals andere aanhangwagens kom je elk jaar best langs met je kipper of TwinTrailer voor een groot onderhoud. In onze werkplaats kunnen we voor een volledig onderhoud zorgen en alle mogelijke reparaties uitvoeren. Denk dan aan: 

 

 • remmen: op onze remmentestbank gaan we meteen grondig na of je remmen nog naar behoren werken en we stellen ze af wanneer nodig;
 • de koppeling tussen je trekhaak en kipper of TwinTrailer;
 • banden: we testen je banden op scheurtjes, profieldiepte en grip en vervangen ze als dat nodig is;
 • verlichting: werkt je verlichting naar behoren? zijn je remlichten responsief? We gaan het na en repareren wanneer nodig;
 • de breekkabel: de breekkabel van je aanhangwagen moet wettelijk helemaal in orde zijn. Erg belangrijk dus om tijdens het jaarlijks onderhoud je breekkabel volledig te controleren;
 • de spatborden: zijn er scheurtjes of andere beschadigingen? Onze experts gaan het meteen voor je na;
 • assen, chassis en dissel: bij onze volledige controle hoort natuurlijk ook het testen en onderhouden van alle onderdelen van je TwinTrailer of kipper, waaronder het chassis, de assen en de dissel. 

 

Je kan dus elk jaar bij ons terecht voor een keuring en groot onderhoud, maar ook voor kleine en grote reparaties kan je steeds langskomen in onze werkplaats. Je ontvangt ook altijd nuttige tips bij het onderhouden van je TwinTrailer of kipperAdvies nodig? 

Heb je nog een vraag over het onderhouden van TwinTrailers of kippers? Onze experts staan klaar om je van dienst te zijn. Laat ons gewoon iets weten, dan helpen we je zo snel mogelijk verder. 

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir