Een gesloten aanhangwagen is één van de meest veelzijdige aanhangwagens op de markt. Gesloten aanhangwagens kennen namelijk zeer veel verschillende toepassingen en zijn omwille van hun ruime laadruimte ideaal als je goederen moet vervoeren die veel plaats in beslag nemen. Daarnaast is ook het vervoeren van kostbare goederen weggelegd voor een gesloten aanhangwagen. Je spullen liggen immers goed opgeborgen tegen diefstal.

De vele opties zorgen ervoor dat deze aanhangwagen voor veel verschillende zaken wordt gebruikt. Zo worden ze bijvoorbeeld vaak ingezet:

 • Voor het vervoeren van fietsen, motoren of andere kleine voertuigen.
 • Voor het verhuizen van inboedel.
 • Als marktkraam voor het uitstallen van bijvoorbeeld kleding, groenten, bloemen en brood.

Afhankelijk van waarvoor je de gesloten aanhangwagen gaat gebruiken, kies je het best voor een bepaald model of bepaalde opties. We zetten deze hieronder voor je op een rij!

Enkelas of dubbelas

Er zijn gesloten aanhangwagens met dubbelas of met enkelas beschikbaar. Welke optie je het best kiest, hangt vooral af van het gewicht dat je met de aanhangwagen wil kunnen vervoeren. Het grote voordeel van een dubbelas gesloten aanhangwagen? Dat je er meer lading mee kunt vervoeren vervoeren. Daarnaast is het interessant om voor een dubbelas te kiezen als je de aanhangwagen ook als marktkraam wil gebruiken. Door de dubbele as staat deze variant stabieler en zal de laadvloer niet kantelen.

Geremd of ongeremd

Geremde of ongeremde aanhangwagens verschillen op een aantal zaken van elkaar. Ga je de MTM van 750 kg nooit overschrijden met je gesloten aanhangwagen, dan is een ongeremde variant een prima keuze. Let wel op, het eigen gewicht van gesloten aanhangwagens is vrij hoog, dus als je voor een ongeremde versie kiest dan zal je niet zoveel kunnen laden. Wil je meer laden, dan dien je voor een geremde gesloten aanhangwagen te kiezen.

Vele opties

Dat een gesloten aanhangwagen één van de meest veelzijdige aanhangwagens op de markt is, komt door de vele opties die deze aanhangwagen biedt:

 • Je kunt kiezen voor een gesloten aanhangwagen met zijdeur.
 • Wil je de aanhangwagen meenemen naar markten, ga dan voor een variant met rolluik of een opklapbare zijkant.
 • Gebruik je de aanhangwagen voor het vervoeren van (kleinere) voertuigen? Dan is een oprijklep een zeer handige optie.
 • Wil je optimaal gebruik kunnen maken van de laadruimte? Kies dan een variant met scharnierend deksel.
  • Voor het vastzetten van de lading kan je kiezen voor volgende opties:
  • Rails met verende vastzetstangen
  • Rails met bindogen
  • Extra bindpunten in de vloerplaat
 • Wil je minder wind vangen en benzine sparen, dan kun je kiezen voor de gestroomlijnde polyester modellen van Debon. Vooral als je vaak lange afstanden rijdt, is dit zeker het overwegen waard.

Heb je andere wensen? Onze gesloten aanhangwagens kunnen ook op maat gemaakt worden. Zo is bijna iedere toepassing mogelijk. Kom zeker eens langs in onze showroom om je wensen te bespreken.

Ben je op zoek naar een gesloten aanhangwagen en wens je graag goed geadviseerd te worden? Breng dan zeker een bezoekje aan onze showroom, wij helpen je graag verder!

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir