Bij ons kan je op vlak van aanhangwagens zowel kiezen voor een kipper als een TwinTrailer. Maar wat is het verschil? En voor welke situaties zijn kippers en TwinTrailers het meest geschikt? Je ontdekt het in dit artikel. 

 

Wat is een kipper? 

Een kipper is een aanhangwagen waarbij je de laadvloer kan laten kantelen. Dat is meestal achterwaarts, maar er bestaan ook kippers die je langs 3 zijden kan laten kantelen. Handig wanneer je bijvoorbeeld over weinig ruimte beschikt. 

De kantelrichting kan je eenvoudig aanpassen door de borgpen van achter naar opzij te verplaatsen, of omgekeerd.

De kippers in ons assortiment variëren tussen de 750 kg voor ongeremde kippers en van  1400 tot 3500 kg MTM voor geremde kippers.

Een paar mogelijke opties waarover onze kippers beschikken: 

  • Elektrische of manuele bediening van het kantelmechanisme;
  • Je kan ook kiezen voor een kipper met een enkelas of dubbelas
  • Extra bordenset;
  • Loofrek;
  • Uitzetsteunen;
  • Geïntegreerde oprijplaten


Wanneer gebruik je een kipper? 

Kippers zijn erg handig wanneer je regelmatig moet laden en lossen: vooral bij grondstoffen zoals zand, stenen en grind, of tuinafval. 

Onze kippers zijn erg stevig, en worden voor veel toepassingen gebruikt, zowel privé als professioneel. Bovendien moet een kipper ook bestand zijn tegen ruw terrein, en moet hij in staat zijn om heel wat gewicht te kunnen dragen.

Onze kippers zijn overigens uitgevoerd met aluminium of stalen borden, ideaal om snel en efficiënt schoon te maken! 


Wat is een TwinTrailer? 

TwinTrailers zijn een combinatie van een transporter én een kipper: twee vliegen in één klap dus! Ideaal wanneer je bepaalde goederen moet meenemen, maar ook grondstoffen als zand of grind laad en los je gemakkelijk. 

Omdat de deuren kunnen geopend worden als laadklep kan je er gemakkelijk met een voertuig op rijden: TwinTrailers dienen dus evengoed om een kleine graafmachine of andere voertuigen op te laden. 

Een TwinTrailer maakt het mogelijk om achterwaarts te kiepen met een hoek van 55°. Bovendien heeft de achterklep twee deuren, op die manier kan je hem half of helemaal openen. Verder zorgt een tweede cilinder er ook nog eens voor ervoor dat de laadvloer schuin kan kantelen.


Wanneer gebruik je een TwinTrailer? 

Een TwinTrailer is multifunctioneel, omdat je hem zowel kan gebruiken om goederen en andere voertuigen te transporteren, als voor het laden en lossen van grondstoffen zoals zand of grind. 

TwinTrailers zijn ideaal voor professionelen die verschillende werkzaamheden uitvoeren, en één aanhangwagen willen die de lading dekt. 


We helpen je met plezier

Vraag je je af welke aanhangwagen het meest geschikt is voor jou: een kipper of een TwinTrailer?

Onze experts helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze. Je kan ook altijd bij ons terecht voor een jaarlijks onderhoud van je aanhangwagen, kipper of TwinTrailer.

Kunnen we je ergens mee helpen? Laat ons gerust iets weten.CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir