Bij het kopen van je paardentrailer wil je zeker zijn van de meest comfortabele oplossing, voor jou én je paard. Daarom zijn er heel wat extra accessoires die je het leven gemakkelijker maken. We zetten ze even voor je op een rij. 

Camera

Een van de handigste accessoires voor je paardentrailer is een camerasysteem.
In je auto heb je waarschijnlijk ook een achteruitrijcamera, dus waarom zou je er geen installeren aan de achterkant van de paardentrailer? Dankzij zo’n buitencamera kan je altijd perfect zien wat je doet. Een camera is ook erg handig bij het inparkeren van je trailer. 

Maar wist je dat er ook camera’s bestaan die de binnenkant van je paardentrailer filmen? Dankzij een draadloze binnencamera kan je je paard onderweg in de gaten houden. 

Je plaatst de camera aan de voorzijde van de trailer, en een monitor op je dashboard. Wordt je paard onrustig? Is er iets mis? Dankzij de binnencamera heb je het meteen gezien, en kan je eventueel een korte pauze inlassen of je paard even de benen laten strekken. 

Hengstenschot

Kies je voor een tweepaardstrailer? Dan kan het handig zijn om een hengstenschot te monteren. Dat is een extra tussenschot dat je gemakkelijk bovenop het standaard tussenschot monteert.

Met dit accessoire voorkom je dat beide paarden elkaar bijten. Dat kan namelijk wel eens gebeuren bij twee hengsten, of twee paarden die elkaar minder goed kennen. Dankzij een hengstenschot bewaar je dus de rust in je trailer tijdens de rit. 

Zadelkamer

De meeste paardentrailers beschikken al over een ingebouwde zadelkamer. Je kan zelf beslissen of je kiest voor een trailer met een ruime of kleinere zadelkamer.

Maar wist je dat het ook mogelijk is om nog een extra zadelkamer te voorzien? Die kan je aan de binnenkant van de trailerdeur ophangen. Handig om los materiaal of accessoires in op te bergen wanneer je op reis of naar een wedstrijd gaat. 

Het is ook mogelijk om een losse zadelkamer te monteren op de dissel van je paardentrailer. 

Veulenrek

Veulens kunnen best onstuimig zijn, zeker als ze in een trailer worden vervoerd. Daarom kan je best een opklapbaar veulenrek monteren als extra beveiliging: dit accessoire voorkomt dat je veulen uit de trailer springt als je de laadklep naar beneden hebt gelaten. 

Wanneer je geen veulens vervoert kan je het rek eenvoudig weghalen. 

Trailerhoes

Een trailerhoes is in feite meer een noodzaak dan een accessoire, zeker als je trailer buiten staat wanneer je hem niet gebruikt. Een trailerhoes beschermt je trailer tegen weer en wind, en zorgt er dus voor dat die veel langer meegaat. 

Ga je alleen maar naar wedstrijden in de lente of in de zomer, en gebruik je je trailer dus niet tijdens de andere seizoenen? Zorg er dan voor dat je trailer ergens goed opgeborgen staat, met de trailerhoes eroverheen. Zo voorkom je schade door regen, sneeuw, vrieskou of wind. 

Onderdelen van je paardentrailer

Het is best mogelijk dat, na langdurig gebruik, een standaard onderdeel aan vervanging toe is. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • de borststang;
  • de bilstang;
  • de panieksluiting;
  • gasveren;
  • scharnieren;
  • het tussenschot.

Tijdens een groot onderhoud kijken we altijd elk onderdeel van je paardentrailer na op slijtage. Heb je dus een nieuw onderdeel nodig? Daar zorgen we voor. 

Heb je nog een vraag voor ons, kunnen we je helpen met het kiezen van een nieuw accessoire of een onderdeel? Laat ons iets weten, dan zorgen wij voor de rest! 

Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir