Machines op een veiligere, efficiëntere en economisch voordelige manier vervoeren? Dat moet mogelijk zijn, dachten de bedenkers van Twintrailer. Met hun jarenlange ervaring in het optimaliseren van rij- en werktuigen, ontwikkelden ze dit unieke product. Hierbij is veel aandacht besteed aan gemak, veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. En dat de Twintrailer veel gemak biedt, blijkt uit de voordelen die deze machinetransporter en kipper in één met zich meebrengt.


Wat is nu precies een Twintrailer?

De Twintrailer is een aanhangwagen waarmee je machines tot 2.400 kg kunt vervoeren. De laadbak kan gekanteld worden tot een kleine 10° en de achterdeuren fungeren vervolgens als oprijklep. Daarnaast kun je deze aanhangwagen als kipper gebruiken. De zijdelings openende deuren zorgen voor een kiepbreedte van 1m92 en de laadbak kan tot 55° worden gekanteld.

Geen smalle oprijplaten meer

Één van de grootste voordelen van de Twintrailer is dat je geen (smalle) oprijplaten meer nodig hebt om machines in- en uit te laden. De achterdeuren van de aanhangwagen kunnen neerklappen als oprijplaat. Op die manier ontstaat er een oprijplaat van 2 meter breed. De roosters van de achterdeuren zorgen ook ineens voor meer grip en houden de oprijplaat proper. Gedaan dus met:

  • oprijplaten die ruimte innemen in je laadbak
  • gokken of je juist op de oprijplaat rijdt
  • verleggen van oprijplaten en opnieuw beginnen

Automatische steunpoten voor je aanhangwagen

“Oh nee, steunpoten vergeten.” Herken je dit scenario? Met de Twintrailer zal dit niet meer gebeuren. De aanhanger heeft namelijk vaste steunpoten die automatisch de grond raken als je de aanhanger kantelt om een machine in- of uit te laden. De steunpoten zitten op die manier altijd meteen op de juiste plek. Dat scheelt je tijd en voorkomt dat ze wegzakken in zachte ondergronden.

Geen kantelpunt meer bij het oprijden van de aanhangwagen

Wanneer je met een gewone aanhanger en oprijplaten werkt, heb je altijd een kantelpunt waar je machine over moet. Dit zowel bij het in- als uitladen. Dit kantelpunt zorgt voor extra belasting/impact op je machines. Daarnaast kan het gevaarlijke situaties opleveren wanneer je bijvoorbeeld een minigraver uitlaadt en deze naar beneden kantelt.

Doordat de oprijplaten bij de Twintrailer vastzitten aan de aanhangwagen en je de laadbak tot 10° kunt kantelen, ontstaat er een oppervlakte zonder kantelpunt. Hierdoor kun je veilig al je machines in- en uitladen en blijven deze gespaard van extra impacten.

Makkelijk leegkiepen van je aanhangwagen

De achterkleppen van de Twintrailer kunnen volledig zijdelings geopend worden. Hierdoor ontstaat er een doorgang van 2 meter. De hydraulische cilinder die de laadbak omhoog duwt, is speciaal voor de assen geplaatst. Op die manier kan de laadbak met meer kracht en snelheid gekiept worden. Daarnaast laat de cilinder het toe de laadbak tot een hoek van 55° te kiepen. Door de brede doorgang van 2 meter en de kiephoek van 55° kun je veel efficiënter kiepen en blijft er niets meer achter in de laadbak.

Twintrailer – de voordelen op een rij

  • Transporter en kipper in één
  • Geen losse oprijplaten meer nodig
  • In- en uitladen zonder kantelpunt
  • Machines blijven gespaard van extra impact
  • Kiepbaar tot een hoek van 55°


Overtuigd van de voordelen van een Twintrailer? In onze showroom hebben we verschillende modellen staan die je ‘live’ kunt komen bekijken. Wij helpen je graag verder met deskundig advies!CONTACTEER ONS


Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir