Merk je dat de accu van je auto niet meer de oude is? Dan is het wellicht tijd om een nieuwe batterij voor je auto te kopen.

Het is namelijk uitermate belangrijk dat je met een degelijke batterij de weg op gaat, zo kom je tijdens het rijden niet voor onaangename verrassingen te staan.

Maar hoe kies je nu de juiste nieuwe batterij, specifiek voor jouw wagen? Er zijn immers heel wat types en soorten startbatterijen op de markt. Wij maken het voor jou al een stuk gemakkelijker door een aantal zaken op een rijtje te zetten.

Wat voor auto heb je?

Alvorens je naar de winkel gaat om een nieuwe batterij te kopen voor je auto, ga je het best even na wat voor wagen je eigenlijk hebt.

Er bestaan namelijk twee types batterijen: conventionele startbatterijen en batterijen voor voertuigen voorzien van een start-stopsysteem.

Startbatterij voor auto’s met start-stop systeem

Binnen de categorie van startbatterijen voor wagens met een start-stopsysteem, heb je de keuze uit twee soorten accu’s.

De AGM-batterijen zijn geschikt voor voertuigen met behoorlijk wat kracht. Denk hierbij aan een SUV of andere krachtige wagens, of zelfs lichte vrachtwagens. Maar ook voor auto’s met veel verschillende opties, die dus veel energie vragen, is een AGM-batterij uitermate geschikt.

Rijd je met een middelgrote of kleine auto, dan volstaat een EFB-batterij, aangezien deze ook voor minder krachtige wagens genoeg energie kan voorzien.

Conventionele startbatterij

Bij een auto zonder start-stopsysteem, kies je voor een conventionele batterij. Bij dergelijke accu’s kijk je best ook even naar het startvermogen en de capaciteit. Dit heeft invloed op het starten bij lage temperaturen en de kracht van de batterij.

Houd dus zeker rekening met de volgende zaken wanneer je een nieuwe startbatterij aanschaft.

Het startvermogen van je auto

Het type en de kracht van de motor van de auto spelen een belangrijke rol. Hoe groter en krachtiger de motor, hoe groter het startvermogen van je batterij moet zijn.

Ook de weersomstandigheden zijn niet onbelangrijk. Bij extreem lage temperaturen heb je namelijk een batterij nodig met een groot startvermogen.

Capaciteit van je wagen

Bij moderne wagens zijn luxe en comfort niet meer weg te denken. Denk maar aan de boordcomputer, airconditioning, of inbraakbeveiliging. Uiteraard is dit allemaal heel handig, maar kies dan zeker voor een startbatterij met een aanzienlijk hogere capaciteit.

Ook bij korte ritten is zo’n accu een goede keuze. Door de hogere capaciteit, kan je gemakkelijk regelmatig korte afstanden (minder dan 10 km) afleggen.

Raadpleeg een professional

Onze belangrijkste tip? Schakel bij het kiezen van je nieuwe startbatterij steeds een professional in.

Daarvoor ben je bij Vermeir aan het juiste adres. Met onze hulp kies je altijd weer de perfecte batterij voor je auto. Dankzij ons uitgebreid gamma en onze grote stock, kunnen wij je zeker van dienst zijn.

Dynac batterijDynac batterijDynac batterij voor aanhangwagen

Tips & tricks

Naast de raad van een professional, geven we je graag ook wat extra tips voor het onderhoud van je batterij. Zo kan je accu een lange levensduur genieten.

  • Laat je batterij rustig opwarmen.
  • Houd een rustig tempo aan vlak na het starten.
  • Bespaar energie bij extreme buitentemperaturen door enkele functies uit te schakelen.
  • Beperk het aantal korte ritten.
  • Warm je batterij bij vrieskou op met een warmwaterkruik.
  • Zet de motor van je auto uit als je enkel radio luistert.
  • Doe je auto steeds op slot, zo verbruikt je batterij geen energie meer.

Een batterij voor je aanhangwagen

Rijd je met een kipper-aanhangwagen? Dan kan je kiezen tussen manuele bediening en elektrische bediening. Bij dat laatste heb je uiteraard ook een batterij nodig.

Met een semi-tractie batterij hoef je niet te veel tijd te verspillen met het kiepen van je kipper-aanhangwagen. Zorg dus dat je de juiste batterij kiest voor jouw aanhanger. Ook hiervoor raadpleeg je het best een deskundige, zodat je niet de foute keuze maakt bij het aankopen van een batterij.Ben je geïnteresseerd, of zit je nog met vragen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder!

CONTACTEER ONS
Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir