Je vertrekt op vakantie met je gezin of met vrienden. Tijdens het inladen merk je al snel dat de auto steeds voller en voller komt te zitten, en dan moeten de passagiers er nog bij! Hoog tijd om een dakkoffer aan te schaffen, zo kan je meer bagage meenemen én creëer je meer ruimte voor jezelf en je passagiers.

Let wel, een dakkoffer is natuurlijk niet de enige manier om extra bagage te vervoeren. Ook zaken zoals fietsendragers met bagagekoffers, bagagewagens en fietsendragers kunnen een oplossing bieden.

De dakkoffer

Wil je meer bagage vervoeren dan de capaciteit van je auto toelaat? Een dakkoffer is de ideale manier om eenvoudig en stijlvol extra bagage mee te nemen.

Een aantal zaken mag je daarbij echter niet uit het oog verliezen.

  • Het volume van de dakkoffer: afhankelijk van je noden, kan de lengte een grote rol spelen (bij ski’s bijvoorbeeld), of net het volume (bij een hele hoop losse spullen).
  • Het laadvermogen van de dakkoffer: gaande van maximaal 50 kg tot maximaal 75 kg. Om de veiligheid te garanderen, houd je je best aan de voorschriften die bij jouw dakkoffer horen.
  • Het gewicht van de dakkoffer: de maximale dakbelasting van je auto mag niet worden overschreden. Naast het gewicht van de inhoud van je dakkoffer, mag je het gewicht van de dakkoffer zelf niet vergeten in de rekensom!
  • De bevestiging van de dakkoffer: tegenwoordig hebben dakkoffers handige kliksystemen. Zo kan je deze gemakkelijk plaatsen op het dak.

Let op, vergeet niet dat je voor een dakkoffer ook dakdragers nodig hebt, anders ben je natuurlijk niet veel met je nieuwe aanwinst.

De dakkoffers van Thule

In het gamma van Vermeir vind je een uitgebreid aanbod van de verschillende modellen dakkoffers van Thule. Deze respecteren zowel de esthetische als de aerodynamische eigenschappen van je auto.

Met de unieke functies van de dakkoffers van Thule was het monteren en het laden nog nooit zo eenvoudig. Bovendien voldoen de dakkoffers steeds aan de internationale veiligheidsnormen. Zo kan je met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Bij ons vind je de volgende modellen van Thule: Pacific, Touring, Motion XT, Force en Excellence XT.

Bagagekoffer op een fietsendrager

Naast een koffer op het dak, kan je er ook voor kiezen om een bagagekoffer op een fietsendrager te monteren. Thule heeft hiervoor de VeloSpace XT in combinatie met de BackSpace XT in zijn gamma. Deze zijn bijzonder handig voor als je met een cabrio rijdt, aangezien dakdragers en een dakkoffer dan niet mogelijk zijn.

Aangezien de bagage achter je auto bevestigd wordt, bespaar je een hele hoop brandstof én kan je steeds gemakkelijk bij je bagage. Nog een voordeel is dat je de bagagekoffer kan demonteren zodat je een gebruiksklare fietsendrager overhoudt. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de bagagekoffer te combineren met één fiets!

Waar je zeker op moet letten bij een bagagekoffer op de fietsendrager?

  • Let op het maximaal draagvermogen van de bagagekoffer. Dit mag namelijk niet worden overschreden.
  • Houd rekening met de maximale kogeldruk van de trekhaak. Het gewicht van de fietsendrager met bagagekoffer zelf plus de inhoud, mag nooit hoger liggen dan de maximaal toegelaten kogeldruk.

Bagagewagen

Is een dakkoffer niet voldoende, of speelt de hoogte van je auto een belangrijke rol? Dan kan je naast de bagagekoffer ook opteren voor een bagagewagen.

Dit is een aanhangwagen die je bevestigt aan de trekhaak van je auto, specifiek voor het vervoeren van bagage. Bagagewagens zijn steeds voorzien van een deksel, zo zal je alvast niet worden bestolen als je bagage een nacht in de aanhangwagen blijft.

Zaken vervoeren die hoger zijn dan de bagagewagen? Geen probleem! Dan verwijder je gewoon het deksel, zo kan je gemakkelijk ook grotere zaken meenemen in je aanhanger.

Indien je niet alleen veel bagage, maar ook fietsen wenst mee te nemen, bieden wij hier ook een oplossing voor. Op het deksel van een bagagewagen kunnen namelijk ook fietsendragers gemonteerd worden.

Met de bagagewagens van Anssems die, kan je door weer en wind je extra bagage vervoeren, zonder enige last. Bovendien heb je ook de optie om een reservewiel te bevestigen aan de aanhanger. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan bij een platte band.

Anssems GTB750 gesloten bakwagen met hoge opzetborden en open klep

Fietsendrager

Met de fiets op reis? Dan is een fietsendrager dé oplossing bij uitstek. Zo hoef je niet te knoeien met het demonteren van je fiets om die in de wagen te krijgen.

Je vindt fietsendragers voor op de trekhaak, maar ook voor op het dak. Een fietsendrager op de trekhaak biedt een aantal voordelen, aangezien je geen extra wind vangt, en je geen geluidshinder ondervindt.

Met een fietsendrager kan je je fietsen voortaan overal mee naartoe nemen – snel, gemakkelijk en veilig! Geen idee hoe je het best je bagage meeneemt op vakantie en verdwaal je in de mogelijkheden? Neem gerust contact op met ons of breng een bezoekje aan onze showroom. Wij helpen je graag verderBenieuwd naar onze modellen van dakkoffers, bagagewagens en fietsendragers? Neem gerust contact met ons op, of kom langs in onze showroom. Wij helpen je graag verder met gepast advies.

CONTACTEER ONS


Frank Vermeir
Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir

Frank Vermeir zaakvoerder aanhangwagens Vermeir